DIALOG

Vær åben og ærlig

dialog

Studier fra England viser, at en støttende arbejdsplads gavner kvinder med hormonelle forandringer på rigtig mange punkter.

Således oplever markant færre af de kvinder, der følte sig støttet, at deres gener påvirkede deres arbejdsindsats. Kvinder, der blev støttet, havde også et lavere stressniveau og var generelt mindre påvirkede i forhold til karriereambitioner.

En af grundene til, at kvinderne følte sig støttet på deres arbejdsplads, var netop åbenhed og fokus på perimenopausen og menopausen blandt kollegaerne, lederne og i HR afdelingen. Enten fordi der var andre kollegaer, kvinder på samme alder, som de kunne udveksle erfaring med, eller fordi arbejdspladsen selv havde åbnet op for, at det var helt lovligt at tale om emnet. Måske havde de trænet nogle menopause-ambassadører, haft deres ledere på træning eller lavet en menopause-politik. Alt sammen noget der medførte, at kvinderne selv kunne tale åbent om deres egne symptomer, for derigennem også at finde de rigtige løsninger for dem.

Fortæl hvordan du har det

For at skabe en åben og inkluderende arbejdskultur, kan du starte med at være åben omkring, hvordan du har det. Fortæl fx din leder eller en kollega hvordan du har det, og hvad du har brug for. Ofte hjælper det at sætte ord på de tanker og udfordringer, vi går med. Særligt når vi er ramt af hormonelle forandringer og vores krop nemt bliver stresset.

Fortæl derfor dine kollegaer – og også meget gerne din chef – hvordan du har det, og hvordan de bedst kan støtte dig i at få din hverdag til at hænge sammen.

Hybride arbejdsforme

Hybride arbejdsformer er klart en fordel for mange kvinder, der er ramt af gener i forbindelse med hormonelle forandringer

Læs mere

12

Øjne

Mange kvinder med hormonel ubalance oplever tørre, røde eller irriterede øjne.

Læs mere

14