Fleksible arbejdstider

Læg store opgaver hvor du har mest overskud

Fleksible arbejdstider

Som kvinder har vi været vant til at rette ind efter samfundets- og arbejdspladsens rammer. Har man hovedpine lige op til menstruationen så tager man et par Panodiler og tager på arbejde. Bløder man kraftigt, så planlægger man dagen efter at kunne gå på toilettet hver halve time. Men hvorfor ikke tilrettelægge din arbejdsdag efter din cyklus og hormonelle gener - i det omfang det nu er muligt?

Tilrettelæg dine opgaver efter din cyklus

Det kan nogle gange være svært at planlægge noget som helst, når man er i peri- eller menopausen. Er din cyklus stadig regelmæssig, så kan det være en god ide at planlægge dine arbejdsopgaver, i det omfang det er muligt, efter evt. PMS symptomer som nedtrykthed, migræneanfald eller stærke blødninger.

Måske er dit overskud størst omkring din ægløsning, og så giver det måske mest mening at lægge opgaver, som kræver at du er mere udadvendt og social. Omvendt kan det være, at du er bedre i stand til at gå i dybden og lave fokuserede opgaver i dagene lige inden din menstruation.

Fleksible arbejdsdage

Er din cyklus mere uregelmæssig - eller hvis generne ikke nødvendigvis følger et fast mønster, kan det være ekstra en god løsning med øget fleksibilitet i nogle perioder i løbet af peri- og menopausen.

Døgnrytmen er for mange kvinder i peri- og menopausen meget anderledes end andres – nogle kvinder vågner allerede kl. 4 om morgenen og er ikke i stand til at falde i søvn igen. I stedet for at ligge og vende og dreje dig, giver det måske bedre mening for dig at stå op og arbejde tidligt om morgenen men tilgæld slutter tidligere og måske tager en lur senere på dagen.

Prøv generelt at mærke efter, hvordan dine behov er, og hvordan de evt. ændrer sig i løbet af måneden eller døgnet – og ret din arbejdsdag ind efter det, i det omfang det er muligt.

Netværk

Lav netværk, formelle eller uformelle, så du har nogle, du kan tale med om dine udfordringer. Et trygt rum, hvor du ikke er anderledes, og måske endda kan få gode råd.

Læs mere

16

Stress

Stress er en hormonel reaktion, som bliver forværret, når man i forvejen har hormonelle ubalancer.

Læs mere

20