Når du er på arbejde

Pas på dig selv - også på arbejdet

Når du er på arbejde

Vi ved fra engelske undersøgelser at kvinder oplever færre symptomer på overgangsalder når de føler sig mindre presset på arbejdet. En del handler om arbejdspladsen og de rammer du har - men der er faktisk også meget du selv kan gøre både for at hjælpe dig selv og lave små ændringer på din arbejdsplads der er til gavn for både dig og andre kvinder med hormonelle gener.

1

Bevidste pauser - gerne flere korte i løbet af dagen med mennesker du har det godt med, og hvor din hjerne kan restituere. Tag en pause fra telefon, skærm og samtaler om arbejde.

2

Få pulsen ned - bevægelse er godt men yoga og pilates er bedre end høj puls og styrketræning, hvis du har meget mental og fysisk uro.

3

Box-breathing - bruges af soldater i kamp/flugt tilstand. Metoden er effektiv til at få nervesystemet i ro og kan bruges på kontorstolen, eller når du skal sove.
1. Træk vejret ind   2. Hold vejret   3. Ånd ud   4. Hold vejret

4

Fleksible arbejdstider - vær på forkant af dine gener og læg de mest krævende arbejdsopgaver på de tidspunkter - eller dage i cyklus - hvor du er mest frisk.

5

Hjemmearbejdsplads - kan være en god løsning ved hormonelle gener, men symptomer som nedtrykthed og lavt selvværd kan forværres af for meget alenetid.

6

Tal om dine udfordringer - åbenhed over for kolleger og chef tager toppen af dit stressload og er første skridt til en snak om, hvordan andre kan hjælpe dig.

7

Tag en lur - hvis muligt. Få stresshormonerne ned og få energi til resten af dagen. Et højt stressniveau påvirker hormonbalancen og forværrer dine symptomer.

8
9

Tag hånd om stress - stress hænger sammen med hormonel ubalance - er der vilkår i dit arbejdsliv eller privat, som stresser dig, og som du kan ændre på?

Gå-ture - gå-ture og ophold i naturen kan sænke pulsen og stresshormonerne. Bevægelse, mental pause og naturens indtryk er godt for dit fysiske- og mentale helbred - og for din hormonbalance.

10

Etabler netværk - kvinder, der føler sig støttet på sin arbejdsplads, oplever færre symptomer. Opsøg andre kvinder på arbejdspladsen for støtte og dialog om gode løsninger.

11

Spis dig til ro - store blodsukkerudsving påvirker din hormonbalance og kan forværre symptomer. Symptomerne kan forværres af kaffe, rødvin eller chokolade. Læg mærke til hvad din mad gør ved dig.

12

Pas på dine øjne - synet bliver dårligere med alderen, og kvinder kan få tørre slimhinder i overgangsalderen - også i øjnene. Skån din øjne, beskyt dine slimhinder og overvej læse- eller skærmbriller.

13

Behandling - der er mange muligheder for lindring af hormonelle gener i overgangsalderen. Opsøg læge eller alternativ behandling. På Facebook og Instagram udveksler kvinder erfaringer. Læs mere